Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση για τις διαδηλώσεις του λαού την 25η Μαρτίου


Στις 25 Μάρτη, γιορτάζουμε τον ξεσηκωμό του λαού, ενάντια στο τυραννικό καθεστώς που είχαν επιβάλλει οι Έλληνες και Τούρκοι κοτζαμπάσηδες. Από τις προηγούμενες εβδομάδες οι Λαϊκές Συνελεύσεις των γειτονιών της Πάτρας είχαν αποφασίσει να οργανώσουν διαμαρτυρία, θεωρώντας ότι ο καλύτερος τρόπος για να τιμηθεί η μέρα είναι με την αντίσταση του λαού ενάντια στους σύγχρονους κοτζαμπάσηδες, την Τρόικα, το ΔΝΤ, την παράνομη κυβέρνηση της Ελλάδας  και τα τσιράκια της.

Από νωρίς το πρωί η αστυνομία έδειξε τις διαθέσεις της, προσάγοντας μέλη Λαϊκών Συνελεύσεων, φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικούς, πανεπιστημιακούς και άλλους συναγωνιστές οι οποίοι προφανώς "παρανομούσαν" με το να στέκονται στη γωνία Αγ. Νικολάου και Ρήγα Φεραίου ή με το να προχωρούν στους δρόμους του κέντρου. Μάλιστα η πράξη αυτή έγινε τελείως παράνομα μιας και η επικαλούμενη εξακρίβωση στοιχείων θα μπορούσε να γίνει στο σημείο ελέγχου με τα μέσα που διαθέτουν οι αστυνομικές αρχές και να μην προσαχθεί κανείς στο κτήριο της ασφάλειας. Ιδιαίτερα προκλητική ήταν και η συμπεριφορά του Αστυνομικού Διευθυντή ο οποίος επανειλημμένα και σε διαφορετικές στιγμές τόνισε ότι "Δε θα κάνετε τίποτα", "Μην τολμήσετε να πάτε προς την παρέλαση", "Σας ξέρουμε και θα τα πούμε από αύριο" και απηύθυνε και άλλες τέτοιου είδους απειλές.

Εξαιτίας των παραπάνω, τα μέλη των Λαϊκών Συνελεύσεων μαζί με άλλους συλλογικούς φορείς της πόλης συγκεντρώθηκαν σε άλλο σημείο, από το οποίο ακολούθησε πορεία προς την Αγ. Νικολάου. Η πορεία υπερδιπλασιάστηκε στη διαδρομή, από πολίτες που ενώνονταν μαζί μας, ενώ η θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξε ο κόσμος στην γωνία Αγ. Νικολάου και Μαιζώνος, ήταν ενδεικτική των διαθέσεων. Πολίτες σηκώνονταν από τις καφετέριες και έμπαιναν στην πορεία, η οποία κατευθύνθηκε προς την εξέδρα των επισήμων παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας. Βλέποντας αυτό το ασυγκράτητο αποφασισμένο ποτάμι κόσμου, διμοιρίες ΜΑΤ επιτέθηκαν με γκλόμπ και χημικά σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης, προσπαθώντας να διαλύσουν την πορεία. Η προσπάθειά τους όμως δεν απόδωσε. Η διαμαρτυρία συνεχίστηκε με συνθήματα και παλμό, ο κλοιός της αστυνομίας έσπασε και οι διαδηλωτές πέρασαν μπροστά στον κόσμο που τους καταχειροκροτούσε.

Η χθεσινή ημέρα, στην Πάτρα και σε όλη την Ελλάδα, έδειξε την τρομοκρατία του κράτους, που αντιμετωπίζει πλέον τους πολίτες ως εχθρούς. Η χθεσινή ημέρα έδειξε ότι οι εκπρόσωποι της παράνομης κυβέρνησης δεν έχουν καμία λαϊκή νομιμοποίηση, αφού για να μπορέσουν να σταθούν στις εξέδρες έπρεπε να παρατάξουν τις αστυνομικές δυνάμεις σαν κατοχικό στρατό.

Έδειξε επίσης πως ο Λαός πλέον δεν τους φοβάται. Δεν φοβάται ούτε τους δωσίλογους πολιτικούς, τους οποίους αναζητά σε κάθε ευκαιρία για την απόδοση δικαιοσύνης, ούτε και τους σύγχρονους γενίτσαρους, τις δυνάμεις καταστολής.

Δε μας λυγίζουν οι απαγορεύσεις, η τρομοκρατία της αστυνομίας και των ΜΜΕ. Δε μας σταματούν η βία και οι προσαγωγές.

Συνεχίζουμε, παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, οργανωνόμαστε και αντιστεκόμαστε σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πλατεία, σε κάθε δρόμο.

Ή θα φύγουν αυτοί, ή θα τους διώξουμε εμείς!