Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΑΤΣΙ! ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΕΥΜΑ!


Μετά απο μαζική κινητοποίηση των λαϊκών συνελεύσεων, των σωματείων και των μαζικών φορέων της Πάτρας στη συνεδρίαση της 16/11, το Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε ομόφωνα ότι καλεί το λαό της Πάτρας να μην πληρώσει το αντισυνταγματικό, βάρβαρο και κοινωνικά άδικο χαράτσι και ότι στηρίζει τον αγώνα των πολιτών! Στο ΚΕΠ του Δήμου λειτουργεί γραφείο για την συλλογή στοιχείων για νομική προσφυγή (εξώδικο) και για καταγγελίες διακοπών ώστε να γίνεται επανασύνδεση. (τηλ: 2610-243201)
Παράλληλα, οι λαικές συνελέυσεις των γειτονιών της Πάτρας μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους και με τη στήριξη άλλων φορέων προχώρησαν σε αποκλεισμό του κεντρικού κτιρίου της ΔΕΗ στις 21 & 22/11 ώστε να μην δοθεί στα συνεργεία καμμιά κατάσταση με παροχές για διακοπή. Αυτή η κινητοποίηση σε συνδυασμό με αντίστοιχες κινήσεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα πίεσε ιδιαίτερα την διοίκηση της ΔΕΗ και την κυβέρνηση, μιας και τους στέρησε τη δυνατότητα να εισπράττουν έσοδα.
Την Πέμπτη 1/12, μέρα γενικής απεργίας, το απόγευμα έγινε συγκέντρωση απο λαϊκές συνελέυσεις, φοιτητικούς συλλόγους, σωματεία και φορείς της πόλης και διαδήλωση ενάντια στο χαράτσι. Ο λαός της Πάτρας δήλωσε μαζικά την αντίθεση του στην πολιτική που φέρνει εξαθλίωση, φτώχεια, ανεργεία, ξεπούλημα. Δεν είναι διατεθιμένος να υποταχτεί και θα αντισταθεί συλλογικά κι αποφασισμένα.
Με αυτές τις κινητοποιήσεις δόθηκε το μήνυμα οτι αν τολμήσουν να κόψουν το ρεύμα έστω και σε ένα σπίτι θα έρθουν αντιμέτωποι με τη λαϊκή οργή και αντίσταση. Αναγκάστηκαν να στείλουν νέα εγκύκλιο. Παράταση 80 ημερών, δυνατότητα διακανονισμού, απαλλαγή επιπλέον ομάδων, επιτροπές που θα εξετάζουν την αδυναμία πληρωμής, κλπ, δείχνουν ξεκάθαρα οτι ο εκβιαστικός και ανήθικος τρόπος που είχαν επιλέξει ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ. Είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση υποχωρεί, αδυνατώντας να περάσει το μέτρο όπως αρχικά σχεδίαζε, και προσπαθεί να εξασφαλίσει έστω και την όποια είσπραξη. Ότι αρπάξει δηλαδή.
Αυτή η επιτυχία δείχνει οτι ο λαός έχει δύναμη! Όταν οργανώνεται και αντιστέκεται συλλογικά δεν υπάρχει αντίπαλος που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά τον αγώνα! Τώρα που γίνεται σαφες οτι ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΕΥΜΑ, κανένας να μην πληρώσει το βάρβαρο αυτό χαράτσι!
Πιέζουμε και απαιτούμε να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Δήμου! Κανένας συμπολίτης μας δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα! Εμποδίζουμε τις διακοπές παροχής – επανασυνδέουμε το ρεύμα! Αν τολμήσουν να κάνουν διακοπές δηλώνουμε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε εκ νέου αποκλεισμό της ΔΕΗ!
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να οργανωθούν στις λαϊκες συνελέυσεις της γειτονιάς τους και να δημιουργήσουν νέες όπου δεν υπάρχουν! Αξιοπρέπεια – Αλληλεγγύη – Αντίσταση!
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΙΚΑ!