Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Εξελίξεις στη μάχη απέναντι στο χαράτσι!

Την Τετάρτη 16/11 πραγματοποιήθηκε μαζική λαϊκή κινητοποίηση όλων των λαϊκών συνελεύσεων, των σωματείων και των μαζικών φορέων της Πάτρας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Υπο την πίεση κατοίκων, εργαζόμενων, φοιτητών, πολιτών το Δημ.Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι καλεί το λαό της Πάτρας να μην πληρώσει το βάρβαρο και κοινωνικά άδικο χαράτσι και ότι στηρίζει τον αγώνα των πολιτών με νομική υποστήριξη αλλά και διάθεση συνεργείων για την επανασύνδεση του ρεύματος!

Από την Τρίτη 22/11 στο ΚΕΠ του Δήμου θα λειτουργεί γραφείο για το ζήτημα του «χαρατσιού» για την ενημέρωση, την συλλογή πληροφοριών για νομική προσφυγή και για καταγγελίες διακοπών ώστε να γίνεται η επανασύνδεση. (τηλέφωνο: 2610-243201)

Παράλληλα οι λαικές συνελέυσεις των γειτονιών της Πάτρας μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους και με τη στήριξη άλλων φορέων προχώρησαν σε αποκλεισμό του κεντρικού κτιρίου της ΔΕΗ την Δευτέρα 21 & Τρίτη 22/11 ώστε να μην δοθεί στα συνεργεία καμμιά κατάσταση με παροχές για διακοπή. Αυτή η κινητοποίηση σε συνδυασμό με αντίστοιχες κινήσεις που έγιναν σε όλη την ελλάδα πίεσε ιδιαίτερα την διοίκηση της ΔΕΗ μιας και τους στέρησε τη δυνατότητα να εισπράττουν έσοδα. Με αυτή την πίεση και με τη διάθεση του κόσμου ο αποκλεισμός να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, ο περιφερειακός διευθυντής Πελοπονήσου κ.Μυλωνάς δήλωσε ότι δεν θα γίνει καμμιά διακοπή που να αφορά λογαριασμούς με το ειδικό τέλος ακινήτων τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας!

Η δήλωση αυτή δείχνει ότι ο αγώνας μας όταν είναι μαζικός, ουσιαστικός και αποφασιστικός πιάνει τόπο και φέρνει αποτελέσματα. Σε καμμιά περίπτωση όμως δεν εφησυχάζουμε από τις δύο αυτές αποφάσεις που πετύχαν οι λαικές κινητοποιήσεις. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανυπακοή στο χαράτσι! Κανένας να μην πληρώσει το κοινωνικά βάρβαρο αυτό μέτρο!

Πιέζουμε και απαιτούμε να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Δήμου και η δήλωση-δέσμευση της ΔΕΗ! Κανένας συμπολίτης μας να μη μείνει χωρίς ρεύμα! Εμποδίζουμε τις διακοπές ηλεκτροδότησης – επανασυνδέουμε το ρεύμα! Αν γίνουν διακοπές δηλώνουμε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε εκ νέου αποκλεισμό της ΔΕΗ!

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να οργανωθούν στις λαικες συνελέυσεις της γειτονιάς τους και να δημιουργήσουν νέες όπου δεν υπάρχουν! Αξιοπρέπεια – Αλληλεγγύη – Αντίσταση!

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΟΙΚΑ!