Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ!
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 21:00!
ΔΕΝ  ΦΕΥΓΟΥΜΕ  ΑΝ  ΔΕΝ  ΦΥΓΟΥΝ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΤΡΟΙΚΑ!
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ –ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

Εδώ και 40 μέρες περίπου, το πολυπληθέστερο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, εργάτες, άνεργοι, συνταξιούχοι, μισθοσυντήρητοι, μαθητές, φοιτητές, σύσσωμες οι κοινωνικές δυνάμεις της εργασίας και του πολιτισμού έχουν κάνει σαφή τη διάθεσή  τους και έχουν εκφράσει την άμεση  πολιτική  αναγκαιότητα:  ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΤΡΟΙΚΑ-ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΘΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ! Εδώ και 40 μέρες οι πλατείες πλημμυρίζουν με εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας ανά τη χώρα, κλιμακώνοντας τον αγώνα για την υπεράσπιση των γενικών δικαιωμάτων των πολιτών της κοινωνίας.

Εδώ και 40 μέρες περίπου,  όλοι αυτοί οι άνθρωποι που διαδηλώνουν στις πλατείες, ανεξάρτητα από την κομματική τους ταυτότητα διαδηλώνουν τα βασικά ριζοσπαστικά πολιτικά συνθήματα: ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΤΡΟΙΚΑ-ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΘΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Είναι ξεκάθαρο, με τρόπο απροκάλυπτο πλέον, ότι  η κυβερνητική πολιτική, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, εξαθλιώνει και εξαχρειώνει ανελέητα και χωρίς παύση την ελληνική κοινωνία, όλους μας, το λαό.
Είναι ξεκάθαρο, με τρόπο απροκάλυπτο πλέον, ότι οικονομικά -πολιτικά συμφέροντα που προσωποποιεί και εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ δεν συμβαδίζουν, δεν ταυτίζονται και δεν εκφράζουν τις κοινωνικές δυνάμεις της εργασίας και του πολιτισμού της ελληνικής κοινωνίας. Αντιθέτως, διακυβεύεται το δικαίωμα επιβίωσης και αυτοσυντήρησης ενός τρομακτικά μεγάλου ποσοστού της κοινωνίας. Αντιθέτως, υπονομεύονται και καταπατούνται - για να μην πούμε συνθλίβονται παταγωδώς - η εθνική ανεξαρτησία και η λαϊκή κυριαρχία της χώρας.

Η αναγκαιότητα είναι άμεση για όλους μας να συσπειρώσουμε, να κλιμακώσουμε και να οργανώσουμε τον πολιτικό μας αγώνα για την επίτευξη του πολιτικού αιτήματος-συνθήματος μάχης: ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΤΡΟΙΚΑ-ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΘΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Η αναγκαιότητα είναι άμεση για όλους μας να παρευρεθούμε στις πλατείες και στον καθημερινό αγώνα ώστε να γίνουν οι απαραίτητες πολιτικές ζυμώσεις με στόχο να αποτρέψουμε την κόλαση που βιώνουμε και που εντείνεται στο χειρότερο με το διάβα του χρόνου.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που είναι καθημερινά στις πλατείες δεν είναι μόνο αγανακτισμένοι αλλά αποφασισμένοι και συνειδητοποιημένοι με διάθεση και ανάγκη να παίξουν καθοριστικό κεντρικό ρόλο στο νέο ιστορικό-πολιτικό  προσκήνιο που διαμορφώνεται.

Και στην πόλη μας οργανώνουμε περαιτέρω τον αγώνα. Απονομιμοποιούμε περαιτέρω και καταδεικνύουμε τον προδοτικό-δοσίλογο ρόλο των ντόπιων βουλευτών, των βουλευτών που όταν μαζευόμαστε σε διαμαρτυρία στα γραφεία τους (Σπηλιώπουλος, Κουτσούκος και έπονται και άλλοι) καλούν ασφαλίτες, αστυνομικούς της ομάδας «ΔΙΑΣ» ενώ προφανώς όταν τους ζητάμε να ερμηνεύσουν την στάση τους μας λένε αλαζονικά «εμείς σώζουμε τη χώρα». Ποια χώρα σώζουν όταν ο λαός πεινά και η εθνική κυριαρχία περιορίζεται;
Ο λαός όμως σαν ξυπνήσει δεν σταματά και σε αντίθεση με ότι ακούγεται έχουμε ιστορική μνήμη. Δεν ξεχνάμε ποιους προδίδουν αυτό το λαό, αυτή τη χώρα. Ποιους ξεπουλούν το μόχθο μας για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα μιας χούφτας κεφαλαιούχων. Έρχεται η ώρα σας. Όσο και αν χρειαστεί εμείς θα είμαστε εδώ: στον αγώνα, στην πολιτική διεκδίκηση, στον ελπιδοφόρο δρόμο της ανατροπής! Οι ανάγκες μας θα γράψουν τις νέες σελίδες της ιστορίας αυτού του τόπου!
ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ