Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

3/7/2011
Τα ζητήματα που τέθηκαν προς συζήτηση και ψήφιση στη συνέλευση ήταν τα εξής:
1. Διαδικαστικό Λαϊκής Συνέλευσης:
-Έναρξη διαδικασίας: 21.15.
-Λήξη τοποθετήσεων και έναρξη ψηφοφορίας: 22.30.
-Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, να μην μπορούν να γίνονται παρεμβάσεις επί των τοποθετήσεων εκτός του εισηγητή και μόνο σε περίπτωση που του ζητηθεί. Μετά από την ψηφοφορία μπορεί να συνεχίζεται η συζήτηση.
- Χρόνος τοποθετήσεων κάθε ομιλητή τα 3 λεπτά, εκτός αν δεν υπάρχει επόμενος ομιλητής.
-Δεν μπορεί κάποιος που έχει ήδη τοποθετηθεί να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση ή δευτερολογία, αν δεν ολοκληρώσουν πρώτα όλοι οι ομιλητές.
-Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, σε όσες τοποθετήσεις δεν έχει εκφραστεί αντίλογος, θα καλείται εκείνη τη στιγμή, όποιος θέλει να τεκμηριώνει την αντίθετη άποψη, εντός χρόνου 2 λεπτών.
- Η τήρηση του χρόνου ομιλίας και η σειρά των ομιλητών θα τηρείται από τον υπεύθυνο της διαδικασίας-πρακτικών.
-Η προς ψήφιση πρόταση θα δίνεται γραπτώς από τον εισηγητή στον υπεύθυνο των πρακτικών, ο οποίος θα είναι μέλος της συντονιστικής επιτροπής.
-Κατά τη διάρκεια της ψήφισης μιας πρότασης, αν δεν είναι παρών αυτός που την υπέβαλε, η πρόταση θα απορρίπτεται. Θα μπορεί, όμως, αυτός που την υπέβαλε να ζητήσει μεταφορά της σε επόμενη διαδικασία, σε περίπτωση που χρειάζεται να αποχωρήσει της διαδικασίας.

2. Συντονιστική επιτροπή:
-11μελής επιτροπή εθελοντών, όπου αν οι εθελοντές υπερβαίνουν τον αριθμό των μελών, τότε θα μπαίνει κλήρος.
-15ήμερη θητεία.
- Οι συνεδριάσεις της επιτροπής θα είναι ανοιχτές σε όλους και εκτός γενικής συνέλευσης.
- Ο ρόλος της θα είναι εισηγητικός στη συνέλευση και εκτελεστικός. Θα μπορεί να παίρνει αποφάσεις μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις (όταν επείγει κάποια δράση και δεν μπορεί να γίνει συνέλευση) και πάντα στη βάση των αποφάσεων της συνέλευσης.
-Από τα μέλη της επιτροπής, θα προκύπτει και μία επιτροπή τύπου που θα βγάζει δελτία τύπου κλπ.

3. Να γίνεται συνέλευση Τετάρτη-Κυριακή και να υπάρχει κάλεσμα σε όλη την Πάτρα να συμμετάσχει.

4. Να γίνονται συνελεύσεις και σε άλλες πλατείες. Να κάνει δράση η συνέλευση της πλ.Γεωργίου την επόμενη πέμπτη σε άλλη πλατεία για να δώσει την αφορμή.

5.Διοργάνωση εκδηλώσεων με οικονομολόγους, πολιτικές προσωπικότητες και καλλιτέχνες. Αναφορικά με αυτό, να διεκδικήσουμε την αρωγή του δήμου για εξοπλισμο, εγκαταστάσεις, ρεύμα κλπ.

6. Να παίρνουμε αυτόνομα αποφάσεις για κινητοποιήσεις, ανεξάρτητα από τις απεργίες στις οποίες καλεί το Εργατικό Κέντρο.

7. Να ψηφίζουμε και λευκό. Αν τα κατά και τα λευκά πλειοψηφούν έναντι των υπέρ, να μην περνάει η πρόταση.

8. Να γίνονται θεματικές συνελεύσεις. Ορισμός θεματικής από τη συντονιστική για να προταθεί στη συνέλευση.

9. Πέμπτη, 7/7/2011, 19.00 Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Πάτρας. Ανάρτηση αφισών "καταζητείται" για τουσ βουλευτές που ψήφισαν το "μεσοπρόθεσμο".

10. Εξόρμηση σε καφετέριες.